Vaszary kiállítás nyújtotta élményben lehetett részünk

labdazok_a_tengerparton.jpg

Abban a kiváltságosan szerencsés helyzetben lehetett részünk, hogy 2023. április 2-ig megtekinthető volt a Magyar Nemzeti Galériában Vaszary János/ 1867-1939/ festő 2016-ban véletlenül megtalált ezidáig teljesen ismeretlen, nyilvánosság által nem látott 40 darab festményéből a legizgalmasabb 24 festményének kiállítása további kevésbé ismert magángyűjteményekből való remekművekkel együtt.

kiallitas_1.jpg
A kiállításon megtekinthetett Vaszary alkotások az életmű szinte minden korszakát átölték , a korai impresszionista időszaktól kezdve az expresszionista kompozíciókig, a párizsi art deco stílustól a Duna-korzós és a mediterrán hangulatot árasztó tengerparti jelenetekig. A Magyar Nemzeti Galéria tulajdonába került csodálatos Vaszary festmények bizonyára azok számára is megtekinthetők, elérhetők lesznek a jövőben is, akik április 2-ig nem érkeztek megtekinteni a felejthetetlen élményt nyújtó alkotásokat.

kiallitas_2.jpg
Azok a művészeti ágakat, festészetet, szobrászatot kedvelő személyek, akik a Magyar Nemzeti Galériába tervezik programjukat, hétfő kivételével minden nap 10 órától 17 óráig válthatnak belépőjegyet, a látogatás 18 óráig van. Diákoknak, nyugdíjasoknak kedvezményes a belépő, 70 év felett ingyenes.

A művészetszeretőknek ajánlani tudom ugyancsak a Magyar Nemzeti Galériában nyíló Gulácsy Lajos/1882-1932/-életmű-kiállítását 2023.április 7-től.


veranda_ket_novel.jpg

Veranda két nővel

morfinista.jpg

Morfinista

rejtett_kincsre_bukkantunk.jpg

Rejtett kincsre bukkantunk

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetakarigazis.blog.hu/api/trackback/id/tr5018085846

Lehet, akár igaz is

A blog az életből vett példákról, megtörtént esetekről, tapasztalatokról szól környezetünkkel, utazással, pedagógiával kapcsolatban, valamint kiállításokról, koncertekről, rendezvényekről.

Friss topikok

süti beállítások módosítása