André Rieu holland Keringőkirály és Johann Strauss nevét viselő zenekara Pozsonyban

andre_rieu_koncert_1.jpg

Kivételes lehetőség nyílt számunkra élőben látni és hallani André Rieu holland Keringőkirályt és Johann Strauss nevét viselő, a világ legnagyobb privát zenekarát 2022. november 19-én a pozsonyi Téli Stadionban. A telt házas koncerten olyan estének lehettünk részesei, ahol a helyi viszonyokhoz mérten közel 40 fős muzsikus, szoprán és tenor nemzetközi szólisták előadásában felcsendültek részletek a legnépszerűbb operákból, így Puccini Turandotja, a világ legromantikusabb keringőiből, mint Johann Strauss Kék Duna keringője, a klasszikusok mellett a világzene és pop számaiból. Nem beszélve arról, maga André Rieu pedig egy 1732-es Stradiváriuson játszott nem csak csodálatos hegedűjátékával varázsolta el közönségét, hanem temperamentumával és jó humorával is. A szünet idejét tömegesen nem betartó, pingvinek mozgására emlékeztető módon helyüket kereső hazai közönséget, André Rieu előadásának folytatását meg-megszakítva Bratislava! Bratislava?-felkiáltással találóan parodizálta. Egyedülálló zenéjének, előadásainak, koncertjeinek titka: a zene szeretete. Több mint harmincéves pályafutása alatt bebizonyosodott, hogy zenéje nem ismer határokat kortól és nemtől függetlenül, amiről magunk is meggyőződhettünk a pozsonyi két órásra tervezett koncertjén. Azonban a közönség szűnni nem akaró tapsának, üdvrivalgásának köszönhetően hosszabb ideig tartott a koncert a ráadásként előadott népszerű dallamokkal. A jól szórakozó közönség nagyobb részét az ország minden tájáról érkezett zenepártolók alkották. Nem csoda, hogy évente akár 700000 nézőt vonzó koncertsorozatával olyan pop-rock sztárok soraiba került, mint Cher, Bon Jovi vagy Elton John. A világ 10 legtöbbet turnézó művészei között tartják számon, 17 éve járja a világot. Tudni kell, hogy 2022-ben a ZENEKAR megalakulásának 35. születésnapját ünnepli. Sikerüket fokozza, hogy a koncertjeiken egyedi látványvilágot, hangosítást, gyönyörű díszleteket, az énekesnők káprázatos ruhakölteményeket, ékszereket viselnek. Valamint egy hatalmas LED kijelzőt alkalmaznak. Teljes felszerelésüket tíz teherautóval szállítják.
Mesébe illő hangulatot, meglepetést teremtettek a magasból a közönségre hulló imitált hópelyhek vagy a mindent ellepő, szálldogáló színes léggömbök.
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy részesei lehettünk a világhírű André Rieu és zenekara fantasztikus, kimondhatatlanul csodálatos, felejthetetlen pozsonyi koncertjének. Maradandó zenei élménnyel lettünk gazdagabbak.
Aki lemaradt erről az előadásról, 2023. június elején Prágában és Krakkóban koncertezik André Rieu és zenekara.

Fotók Szabó Miroslav

andre_rieu_koncert_2.jpg

andre_rieu_koncert_3.jpg

andre_rieu_koncert_4.jpg

andre_rieu_koncert_5.jpg

andre_rieu_koncert_6.jpg

andre_rieu.jpg

André Rieu

 

kep_02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetakarigazis.blog.hu/api/trackback/id/tr2017983326

Lehet, akár igaz is

A blog az életből vett példákról, megtörtént esetekről, tapasztalatokról szól környezetünkkel, utazással, pedagógiával kapcsolatban, valamint kiállításokról, koncertekről, rendezvényekről.

Friss topikok

süti beállítások módosítása