Levélváltás régi barátommal

1_11.jpg

Kedves Barátom!
Nagyon megörvendeztettél bennünket karácsonyra írt humorral fűszerezett soraiddal. Először is a karácsonyfád látványa, a kedvenc kék színeddel, kápráztató volt. Utána következett a mákos guba, amiről annyit, hogy én mákos gubát kb. 55 évvel ezelőtt ettem, drága jó apám egyik kedvenc étele volt. Majd ezt követte az általad készített fotód a házad körüli gyönyörű parkodról, ahol bármikor, azaz naponta sétálsz, így karácsony napján is.
Elképzelni sem tudod, nekünk milyen volt, és még ma is megvan, a karácsonyfánk.
Amióta évekkel ezelőtt karácsony előtt és szilveszter napján meghaltak a szüleim, nem díszítek fenyőfát, csak egy fenyőágat teszek vázába, hogy érezni lehessen a fenyő illatát. Most azonban az egyik barátnőm rászedett egy elődíszített mű karácsonyfa elhelyezésére a lakásban. 13 év után ezt a karácsonyfára emlékeztető díszt próbáljuk a kék fenyőddel párhuzamba állítani, összehasonlítani. Tudjuk, hogy ez lehetetlen. Azonban az igazság kedvéért mindenképpen legyőzöttek vagyunk. Egyrészt, mert sosem volt műfenyőnk, másrészt a sosem lesz már a lakásunkban karácsonyfa fogadalmam megbukott. A mákos guba és töltött káposztád helyett nálunk rántott ponty szelet volt majonézes salátával, ami viszont remek volt, bár a kinézetén nem látszódott. A gyönyörűséges parkodat pedig összevetettük az általunk lefényképezett házunk előtti téli zöldövezettel, ahol sétálni lehet nekünk és hozzánk hasonló dunaszerdahelyi lakótelepen élő halandóknak. Erről is küldünk képet, hogy Te is képben legyél a mi viszonyainkkal.
Remélem, egy kis fekete humor Neked sem árt, kedves Barátunk, meg nekünk sem, így közelebb jutva a kissé mindenkit megviselő ÉV befejezéséhez, s egy talán reményteljesebb ÚJ ÉV kezdetéhez, s ennek reményében kívánunk NEKED és a kedvenc lapunk, a Vasárnap szerkesztőinek és minden olvasójának egy jóval boldogabb ÚJÉVET, azaz Új Esztendőt, mint a mögöttünk levő év volt.
Molnár Ilona

baratunk_karacsonyfaja.jpg

Barátunk karácsonyfája

karacsonyfank.jpg

Karácsonyfánk

baratunk_diszkertje.jpg

Barátunk díszkertje

dunaszerdahely_eszak_ii_lakotelep_jardaja.jpg

Dunaszerdahely Észak II lakótelep járdája

dunaszerdahely_eszak_ii_lakotelepi_haz_elott.jpg

Dunaszerdahely Észak II lakótelepi ház előtt

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetakarigazis.blog.hu/api/trackback/id/tr9016379298

Lehet, akár igaz is

A blog az életből vett példákról, megtörtént esetekről, tapasztalatokról szól környezetünkkel, utazással, pedagógiával kapcsolatban, valamint kiállításokról, koncertekről, rendezvényekről.

Friss topikok

süti beállítások módosítása