Karácsonyra várva

bank-2547356_1920.jpg

Demeter József szászrégeni nyugalmazott református lelkész barátunk beleegyezésével bocsátjuk olvasásra a blog olvasóim számára hozzánk írt sorait.


Kedveseink!


Most, amikor nemsokára megszólalnak a karácsony harangjai, egyetlen nagy jó hírt tesznek közzé:
A Szeretet Megszületett ide a mi beteg világunkba. Hallatlanul nagy dolog, s ha jól meggondoljuk, ehhez fogható pozitív esemény még sohasem történt e világ életében. Erről az üzenetről szeretnék majd szólni a karácsonyi szolgálatom során, s ezt osztom meg Kedves Barátaim veletek e mostani pár sorban.
Sajnos ma már nincs hírértéke a jó hírnek. Senki vagy nagyon kevesen figyelnek erre, s hogy olyan a világ, amilyennek Ti is látjátok: éppen ezért van, hogy nincs szüksége a ma emberének metafizikai értékekre. Remélem, a magunkfajta emberek kissé másképp gondolkodunk, s nem kilépni szeretnénk ebből a világból, hanem tenni valamit azért, hogy más legyen.
Kedveseink, adja Isten, hogy a mostani nagyon furcsa karácsony közepette is találjátok meg a Ti és Szeretteitek békességét és benső, lelki gazdagságát.


Szeretettel, Demeter József szászrégeni ny. lelkész barátotok és családja

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetakarigazis.blog.hu/api/trackback/id/tr7816329800

Lehet, akár igaz is

A blog az életből vett példákról, megtörtént esetekről, tapasztalatokról szól környezetünkkel, utazással, pedagógiával kapcsolatban, valamint kiállításokról, koncertekről, rendezvényekről.

Friss topikok

süti beállítások módosítása